Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

И юристите започнаха да закусват



Ключови думи:
20 Април 2009, Понеделник





Бургаски юристи, представители на основните политически сили, се обединиха около идеята за постоянна изборна администрация вчера, на работна закуска по повод професионалния им празник -16 април.    Инициативата за срещата, на която бе обсъдено изборното законодателство, бе на Златина Дукова от ГЕРБ, Евгений Мосинов от БСП и Вълчо Чолаков от СДС, които имат стабилен опит в организирането и провеждането на избори. На срещата присъстваха и  Константин Райков от СДС,  Момчил Бандрамалиев от ГЕРБ, Светла Каменова от НДСВ, Тинка Желязкова от БСП и Севин Неджидиева от ДПС. Всички изказаха мнение, че законодателните промени в последния момент преди вота объркват избирателите.
„Има логика и „за“, и „против“ промените в изборното законодателство. Друг е въпросът доколко времето стига и на парламента, и на субектите, които ще участват в изборите, да се подготвят. На ход е парламентът – или да се запазят досега действащите правила, или с квалифицирано мнозинство да се преодолее президентското вето и да се запазят промените в закона. Ако  частта за мажоритарния избор остане, в Бургаски регион ще се разиграе едно място, а останалите мандати ще се реализират чрез старата пропорционална листа. Такъв избор е правен, не мисля, че ще обърка избирателите, но ще създаде повече работа на комисиите. Обществото желаеше да гласува за личности. Дебатът е за минималния процент за избор на коалициите. Това е същественият и правен, и политически спор“, смята Евгений Мяосинов, който е председател на Районната избирателна комисия в Бургас за предстоящия вот за евродепутати.

http://www.factor-bs.com


Прочетено: 5102 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол Лятото аз До другото лято Истанбул pepi Балчик Кукерландия 2011, Ямбол Флора Бургас 2009 Секс шоп в град Бургас, многообразие на еротика.. pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development