Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Mars Incorporated е първият в света производител на шоколадови изделия, който се посвещава на фундаментална промяна в прилагането на практиките за отглеждане на какаовата суровина



15 Април 2009, Сряда





Mars Incorporated е първият в света производител на шоколадови изделия, който се посвещава на фундаментална промяна в прилагането на практиките за отглеждане на какаовата суровина. До 2020 г. компанията се наема да сертифицира всичките си доставки на какао, като произведени по отговорен и съобразен с опазването на околната среда начин. В продължение на 30 години Mars е лидер в усилията за прилагане на методи за отговорно отглеждане на какаото в шоколадовата индустрия, като инвестира над 10 милиона долара през всяка от последните години в различни инициативи.


„Като лидер в поощряването на устойчивите методи в земеделието и по-конкретно в какаовата индустрия, Mars работи активно за внедряване и усъвършенстване на отговорното отглеждане на какаовата суровина. Нашата отдаденост към устойчивото развитие е сериозна и дългосрочна, а тази инициатива е важна стъпка към глобалния ни ангажимент да закупуваме само какао, което е сертифицирано като произведено по отговорен начин”, заяви Пол Майкълс, президент и главен изпълнителен директор на Mars.


Международната организация с идеална цел Рейнфорест Алианс (Алианс  за опазване на тропическите гори) работи в името на запазването на биоразнообразието и осигуряването на отговорни начини за прехрана чрез промяна в методите на обработка на земята, практиките в бизнеса и потребителското поведение. Mars и Рейнфорест Алианс поставят началото на многогодишно сътрудничество в множество държави по света. Цел на това партньорство е до 2020 г. 100 хиляди метрични тона какао годишно, използвани в продуктите на Mars, да са сертифицирани от Рейнфорест Алайънс. Това е голяма част от суровината, която Mars влага в своите шоколадови изделия. 


Тенси Уелан, президент на Рейнфорест Алианс, пояснява: „Решението на Mars за използване на какао, сертифицирано от Рейнфорест Алианс, доказва, че корпорацията е истински отдадена на идеята за отговорно земеделие. Когато компании от ранга на Mars показват такова високо ниво на лидерски умения, резултатите се измерват в подобряване качеството на живот на фермерите, отглеждащи какао, техните семейства и общностите, в които живеят, както и в постигането на по-чиста и по-зелена околна среда за всички ни.”


Постигнатото споразумение обвързва още повече Mars с отглеждащите какао земеделци. Сътрудничеството има за крайна цел да помогне на производителите на какао да спазват критериите, поставени от Рейнфорест Алианс и други членове на т.нар. Мрежа за устойчиво земеделие. Фермерите се учат да използват нова техника и технологии, които значително повишават добива и съответно доходите от производството на суровината. От това имат полза те и техните семейства, а в същото време се постига най-висшата цел за опазване на околната среда.


Сертифицирането чрез Рейнфорест Алианс ще промени в положителна насока живота на всекиго по веригата – от производителя на какао до консуматора на шоколадови изделия. Улеснява се работата на фермерите, подобрява се стандарта на живот на общността, чиито членове са, като в същото време се опазва природата и обитаващите я диви животни.
 


Сертификатите на Рейнфорест Алианс са базирани на стандартите, разработени в рамките на Мрежата за устойчиво развитие – коалиция на неправителствени организации, която сътрудничи на производителите на какао и други фермери от 1992 година. Сред основните критерии за сертифициране са:

Отговорни земеделски практики, в т.ч. по социални, екологични и икономически проблеми
Ограничения в използването на изкуствени торове в земеделието
Предпазване на короните на дърветата за осигуряване на сянка, която помага на отглеждането на какао, но и предпазва флората и фауната
Съобразяване с трудовото законодателство и със стандартите, регулиращи условията на труд за деца и възрастни
Здраве, сигурност и благоденствие за фермерите и техните семейства
 
 

ЗА Mars, Incorporated:

Mars Incorporated е частна компания, която произвежда някои от световноизвестните захарни изделия, продукти от хранително-вкусовата промишленост и храни за домашни любимци. С централа в Маклийн, Вирджиния, Mars има повече от 70 000 служители в 67 държави в цял свят. Глобални продажби на компанията надвишават 30 млрд. щатски долара годишно. За повече информация www.mars.com




Прочетено: 4385 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Черноморец Бургас Списание Влъхвите Следобедно кафе Флора Бургас 2009 Spirit of Burgas небе Гараж на село Четвърти рожден ден Конструкция Машините на Леонардо Бодил край Ясна поляна
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development