Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Японски вишни в центъра на Бургас



Ключови думи:
11 Април 2009, Събота





Японски вишни ще цъфтят в центъра на Бургас. Декоративните дръвчета – символ на Страната на изгряващото слънце бяха посадени днес /10 април/ от кмета на Бургас Димитър Николов, изпълнителния директор на „Токуда банк” АД Станимир Михайлов и директора на бургаския офис на банката Димитър Христов. Акцията обедини българската Седмица на гората и японските празници на вишневия цвят, като облагороди едно пустеещо място в центъра на града.

     На японски език вишната се нарича „сакура” /произ. от думата „сакуя” – цъфтеж, цъфтене/. Според легендата тя идва от името на принцеса Коно-хана-сакуя-Химе или „Принцесата на дърветата-цветя”.

     Вишневият цвят е националното цвете на Япония, а нейният цъфтеж символизира красивата, но променяща се природа.

     „Сакура” отразява традиционната японска привързаност към красотата и съвършенството. И въпреки, че не дава ядливи плодове и цъфти за кратко красотата й векове наред вдъхновява поети и писатели, които я сравняват с преходността на живота и неумолимия ритъм на времето. 

 



Прочетено: 3465 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас, ФЛОРА 2009 кафето ми камини всичко за отопланието Дива свиня зад решека Животът продължава горноезеровски циганин тръби 2 pepi коте камини всичко за отопланието врабец вечерен Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development