Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Започна изграждането на канализация в бургаското село Маринка



Ключови думи:
08 Април 2009, Сряда





От днес /7 април/ започнаха строителните дейности по изграждане на канализация в бургаското село Маринка. Стартът бе даден от кмета на Община Бургас Димитър Николов и кмета на селото Атанас Петров, които направиха първата копка на обекта.

     На тържественото откриване на обекта присъстваха още зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев, зам.-кметът по строителство Костадин Марков, зам.-кметът по евроинтеграция и екология Ивелина Василева, депутати, общински съветници и жители на селото.

     Празничен водосвет на строителната площадка отслужиха ставрофорен иконом Захарий Дечев и енорийския свещеник на с. Маринка Севастиан Йорданов.

     „Символично или не, изграждането на канализацията на селото съвпадна с неговата 100 – годишнина”, каза кметът на Маринка Атанас Петров.

     „Общата стойност на целия проект е около 2 400 000 лв., а срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 336 работни дни”, заяви Димитър Николов. Той допълни още, че с полагането на канализацията битовите условия в селото значително ще се подобрят.

     Проектът е изготвен от Община Бургас и се финансира от ПУДООС /Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда/ към Министерството на околната среда и водите.

     До момента е отпуснат първия транш от сумата, който е на стойност 500 000 лв. С тези средства ще бъде постороено заустващото съоръжение на р. Маринка, отливен канал, дъждопреливник и главен колектор с дължина 1 км.

     „До няколко седмици ще започне и изграждането на канализация в кв. Долно Езерово. В момента се провежда конкурс за избор на фирма-изпълнител. В напреднал етап са и проектите за канализации в гр. Българово, с. Рудник и м. с. Черно море”, допълни още кметът на Община Бургас Димитър Николов. 

 



Прочетено: 16267 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
575
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол хотел приморец Роза Кукерландия 2011, Ямбол Воробей от страха полез на стенку Конкурс прическа Бургас 2009 пчела бургаска среща Маската Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан Ирис
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development