Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Президентът Георги Първанов участва в Срещата на върха на НАТО



Ключови думи:
05 Април 2009, Неделя



Президентът Георги Първанов ръководи българската делегация за Срещата на върха на НАТО на 3 и 4 април 2009 г. Юбилейната среща на Атлантическия съюз се провежда в Кел, Германия, и Страсбург, Франция.

Президентът Георги Първанов ръководи българската делегация за Срещата на върха на НАТО на 3 и 4 април 2009 г. Юбилейната среща на Атлантическия съюз се провежда в Кел, Германия, и Страсбург, Франция.

Днес държавният глава участва в отриването на срещата на върха и в работната сесия на държавните и правителствени ръководители.

Пред журналисти в Страсбург президентът Георги Първанов коментира, че Срещата на върха на НАТО освен своето историческо значение има и стратегически характер. По думите на президента Първанов на форума са били поставени възлови въпроси, свързани с принципите и с преосмислянето на визията за НАТО в следващите години. Обсъдени са били и проблеми с голямо значение като отношенията с Русия и процеса на разширяването.

Държавният глава посочи в отговор на въпрос, че за последните две години България е увеличила почти петкратно своето присъствие в Афганистан. Съзнаваме важността на задачите и подкрепяме обявената от САЩ нова стратегическа визия за Афганистан за съчетаването на военните с гражданските фактори, отбеляза президентът и добави, че България ще даде своя принос. Според президента подобна политика по отношение на Афганистан не е смяна на акцентите, а засилване на гражданското присъствие, което е много важно. В изказването си на срещата държавният глава е акцентирал върху важността от промяна на дебата в посока към повече реализъм.

Вчера президентът Георги Първанов участва в работна вечеря в чест на ръководителите на делегациите, давана от генералния секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер.

В делегацията, водена от президента Георги Първанов, са заместник-министър председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин, министърът на отбраната Николай Цонев, председателят на Комисията по външна политика Соломон Паси, постоянният представител на република България в НАТО Любомир Иванов и началникът на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков.




Прочетено: 2854 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
през гората, до морето сградата на Общината Конкур глазами зрителя пепита честит рожден ден Созопол Странджански извор Йоан Костадинов Паметник на незнайния войн Стилът на знаменитостите Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development