Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Демонстрации на соколи и старинни оръжия на изложбата ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 2009



Ключови думи:
03 Април 2009, Петък





Демонстрации на ловни соколи е новата атракция, която се включва за първи път в тазгодишното издание на международната изложба “Природа, Лов, Риболов”. Тя ще се проведе от 1 до 5 април в Международен панаир Пловдив.
Посетителите ще могат да видят как се обучават ловни соколи и сами да опитат, заяви Павел Якимов, председател на Българската асоциация за запазване на грабливите птици. Специалисти ще демонстрират как соколите преследват примамка, как се викат птиците, когато са далеч, и други тънкости на лова с тях. В България той е забранен, но се практикува в много други държави, а традициите съществуват от 10-12 хиляди години, обясни Павел Якимов. Тренировките, в които могат да участват всички желаещи, ще са от 2 до 4 април в два тура – в палата 3 на панаира и извън Пловдив.
Обучени соколи се използват за охрана на летища, рибарници и лозови масиви от  птици, които вредят. Те се “грижат” и за чистотата на паметници на културата в Москва, Париж, Лондон и други големи европейски градове, защото прогонват гълъбите и враните, които ги цапат. В този смисъл соколарството има много икономически, екологични и социални ефекти, с които искаме да запознаем посетителите на изложбата “Природа, Лов, Риболов 2009”, каза Павел Якимов.
Ловни трофеи, които са национални рекордьори, ще бъдат експонирани на щанда на Съюза на ловците и риболовците в България, който е съорганизатор на изложбата заедно с Държавната агенция по горите и Международен панаир Пловдив.
Ловни оръжия и прибори от 17-и, 18-и и 19-и век също са част от експозицията. Сред тях е и пушка с дължина 2 метра.
Фирми от 16 държави ще се представят на 15-ото издание на международната изложба “Природа, Лов, Риболов”. Те ще покажат оръжия, оптични прибори и оборудване за лов и риболов, ловни и риболовни принадлежности и облекло, специализирани транспортни средства, атрактивни туристически дестинации, аксесоари, специализирани издания и литература. Отново ще присъства и раздел “Екология” - национални паркове и резервати, дивечовъдна дейност, дърводобив, използване и съхранение на природните ресурси.     
Сред участниците в изложбата са Чешко-Моравският ловен съюз и Латвийският сафари клуб.
Специализирано изложение за ловни породи кучета е предвидено за 4 и 5 април в рамките на Международните киноложки изложби за връчване на титлите C.A.C и C.A.C.I.B., които ще са в палата 18 на панаирния комплекс.


Прочетено: 4436 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi Детски къщи Teddys house Конкурс прическа Бургас 2009 Истанбул Spirit of Burgas Забранено за нудисти Странджа Водорасли Аквасорс Арменската черква Сурп Хач Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development