Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Световно известната кафе-верига Starbucks открива своето първо заведение в Бургас



23 Март 2009, Понеделник





СОФИЯ и БУРГАС, 23 март 2009 г. – Световно известната кафе-верига Starbucks Coffee International, Inc., дъщерна компания на Starbucks Coffee Company (NASDAQ: SBUX), и Marinopoulos SEE, B.V. чрез лицензираната компания  Маринопулос Кофи Къмпани България, обяви прдстоящото откриване на първото Starbucks заведение в Бургас. То ще се намира в Бургас Плаза Мол (Carrefour) и ще отвори врати за жителите и посетителите на Бургас на 26 март 2009 г. Компанията вече успешно отвори две заведения в София.

„Горди сме да открием своето първо заведение в Бургас и сме вдъхновени от възможността да представим уникалното Starbucks Преживяване на жителите и гостите на Бургас. Почти четири месеца след стъпването ни на българския пазар, Starbucks има честта да открие своето първо заведение на Черноморието – в Бургас Плаза Мол. Ние вярваме, че ще допринесем за развитието на местната кафе култура и ще се превърнем в част от общността,” каза Янис Калфакакос, изпълнителен директор на Marinopoulos Coffee Company.

Starbucks ще предлага на своите посетители в Бургас повече от 15 вида висококачествено кафе на зърна 100% арабика от Латинска Америка, Африка/Арабия и Азия/Тихия океан, както и богата селекция от ръчно приготвени напитки - от класическите Caffé Latte и Cappuccino до емблематичното Caramel Macchiato. Освен това компанията ще предлага на посетителите си в Бургас вкусни храни като чийзкейк, мъфини, сладкиши и сандвичи, приготвени по оригинални рецепти на Starbucks. Компанията също ще представи изискана колекция от кафе аксесоари, която включва и специално създадения за България термос с български мотиви.

Преживяването Starbucks се отличава с това, че осигурява на партньорите (служителите) и клиентите вдъхновение в ежедневието, защото им предлага кафе, купувано според етични стандарти, създава уютна и приятна обстановка в заведенията си и персонално отношение към всеки клиент, усещане за принадлежност и принос към обществото. Част от уникалността на Starbucks е възможността всеки клиент да „персонализира” своята собствена напитка и да я съчетае с подходящата за нея вкусна храна, допълнена с висококачествено кафе и приятна атмосфера.

Заведението Starbucks в Бургас ще посреща своите посетители в уютна и приятна обстановка на площ от около 130 кв. м. То ще разполага както с маси на закрито, така и с места на открито.

Баристите на Starbucks – партньорите, които приготвят напитките, са преминали специализирана програма на обучение, която изгражда  широки познания за кафето, приготвянето на кафе напитките по стандартите, които се прилагат в заведенията Starbucks в цял свят и ангажираност към качественото обслужване. Около 12 партньора и един управител на заведението ще се грижат за обслужването на посетителите в Бургас. 

 

 

За Starbucks
Starbucks Coffee Company е основана през 1971 г., когато за първи път на пазара Pike Place в  Сиатъл е открит „Магазин за кафе, чай и подправки”. Оттогава досега компанията Starbucks, кръстена на първия помощник-капитан от романа “Моби Дик” на Хърман Мелвил, се превръща не само във водещ световен доставчик и пекар на кафе, но и в световноизвестна марка специалитетни кафе-заведения с милиони посетители в Северна Америка, Европа, Близък Изток, Латинска Америка и тихоокеански регион.

Преживяването Starbucks се изразява в страстта към висококачественото кафе, отличното обслужване и отношението към хората. Със своите над 4500 кафе-заведения в 47 страни, марката Starbucks доказва, че истинската страст надминава не само географските граници, но и различията в езици и култури.

От 1971 г., когато е създадена, Starbucks Coffee Company се ангажира да добива кафе по етичен начин и да пече кафе арабика с най-високо качество в света. Днес, със заведения в цял свят, компанията е първокласен производител и търговец на кафе в световен мащаб. Следвайки своите водещи принципи и голямата си отдаденост на съвършенството, Starbucks създава уникалното Starbucks Преживяване за всеки клиент, с всяка чаша кафе. За да споделите преживяването, моля посетете нашите заведения или ни потърсете в Интернет на адрес: www.starbucks.com или www.starbucks.bg.


За Marinopoulos Group
Marinopoulos Group е една от водещите гръцки компании в областта на търговията на дребно. Компанията представя Carrefour Marinopoulos S.A., Marks & Spencer, DIA, FNAC, GAP, Sephora и Grand Optical. Marinopoulos Group е активна и в индустриалния сектор чрез FAMAR S.A., една от най-големите европейски фармацевтични и козметични компании. Marinopoulos работи съвместно със Starbucks на шест пазара: Гърция, Кипър, Швейцария, Австрия, Румъния и България.


За Marinopoulos Coffee Company България
Marinopoulos Coffee Company България е основана през 2008 г. в София, България. Компанията е оторизиран лицензиант на  Starbucks Coffee International, Inc.



Прочетено: 8951 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Разлистване Конкурс прическа Бургас 2009 газ wood грее грее Пази се Отровни гъби Флора Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 ЛЯТО В ЧЕРНОМОРЕЦ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development