Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

14 февруари – ДЕН НА ВЛЮБЕНИТЕ



12 Февруари 2009, Четвъртък





На 14 февруари, започва вторият етап на Националната кампания ВСЕКИ ДЕН Е АНТИСПИН ДЕН! БЪДИ В ЧАС! по повод Деня на влюбените. 


    Всяка година в България по инициатива на Министерство на здравеопазването, Националния комитет по профилактика на СПИН и полово-предавани болести към Министерски съвет, Програмата на ООН за борба срещу ХИВ/СПИН и Коалиция АНТИСПИН се провежда Национална кампания за превенция на ХИВ/СПИН.

    Настоящата кампания започна през месец ноември 2008 г. и е планирана да премине през три етапа. Те са свързани с датите 1 декември - Световен ден за борба срещу СПИН, 14 февруари - Ден на влюбените и третата седмица на месец май - Ден за почитане жертвите на СПИН.

    Нека на 14 февруари всички млади хора се замислят, че в Деня на влюбените много сърца ще трепнат и да не забравят, че случайните връзки, алкохола, употребата на дрога и свързаната с тях интимност крият особено голям риск, както по отношение на нежелана бременност, така и от заразяване с болести предавани по полов път и СПИН.

    По данни на специалисти от Дирекция “ООЗ” при РИОКОЗ за 2008г. заболелите от сифилис са 24 и 3 случая на ХИВ (вирусът на СПИН).

    За България новооткритите случаи са 33, а регистрираните ХИВ –серопозитивни лица са 926. Около 61% от всички ХИВ –серопозитивни лица са регистрирани в четири основни града-София, Бургас, Пловдив и Варна.


Вашето здраве млади хора зависи само и единствено от Вас!


ИЗСЛЕДВАЙТЕ СЕ АНОНИМНО И БЕЗПЛАТНО за ХИВ!


    Кампанията по повод 14 февруари тази година е насочена към студентите от висшите учебни заведения в град Бургас. Доброволци от Български младежки червен кръст ще разпространяват информационни материали популяризиращи услугата и кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН. В двора на университет „Проф. д-р Асен Златаров” и Педагогическия факултет ( Учителски институт) ще бъдат разположени мобилни кабинети, в които ще се раздават информационни материали, ще се предлага анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ с бърз тест. Всеки пожелал да се изследва ще научи своя резултат до 10 минути. Мобилните кабинети ще бъдат на разположение по следния график:

12 февруари (четвъртък) от 11 до 14 часа пред Университет „Проф. д-р Асен Златаров” и Педагогическия факултет (Учителски институт) гр. Бургас, к-с „Славейков” мобилен кабинет на НПО „Доза обич”
13 февруари (петък) от 11 до 14:
пред БСУ - мобилен кабинет на НПО „Доза обич”
пл. „Тройката” - мобилен кабинет на НПО „Областен Ромски съюз”
пред Община Бургас - мобилен кабинет на НПО „Каритас”.
 

3. 12, 13 и 14 февруари - разпространение на здравно-образователни материали и кондоми в Търговски центрове „Трия Сити център” „Пиргос стил” и 3 дискотеки на град Бургас.

 



Прочетено: 3976 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Първа копка Конкурс прическа Бургас 2009 Източнокатолическата черква моят изгрев Гъбките Машините на Леонардо Община Бургас Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Пролет преди листата Конкурс прическа Бургас 2009 Флора Бургас 2009 Светла
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development