Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

на съвещание на най-големите браншови организации в туризма беше приета следната Декларация



Ключови думи:
10 Февруари 2009, Вторник





Уважаеми г-н Пирински,
 
Обръщаме се към Вас с настоятелното предложение да не се включва в законодателната програма на Четиридесетото Народно събрание до края на мандата второ четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за туризма.
 
Декларацията е подписана от: Донка Соколова, председател на БАТА, Ирина Найденова, председател на АБТТА, Благой Рагин, председател на БХРА, Илиян Иванов, председател на УС на Националния хотелиерски мениджмънт клуб, Нели Сандалска, заместник-председател на БАТА и вицепрезидент на FTAA, Соня Колтуклиева, главен секретар на Съюза на инвеститорите в туризма, пълномощник на Стефан Шарлопов, председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм, Цветан Тончев, председател на Българска туристическа камара, Станимир Станков, председател на НАСТ, Витан Иванов, председател на Съвет по туризъм - София и на Софийски туристически район.
 
Основанията да се иска замразяване на двата законопроекта за промени в Закона за туризма - на Министерски съвет и на група депутати от НДСВ е, че глобалната криза и активните действия на нашите преки конкуренти, предполагат създаването на правителствена Антикризисна програма, а не поредния 17-ти кърпеж на закона. Споменатите браншови организации ще предложат свои антикризисни мерки, които да бъдат приети на предстоящото заседание на Националния съвет по туризъм на 23 февруари.
 
Консолидираните най-големи браншови организации още веднъж, след обединената си пресконференция на 4 ноември миналата година, заявяват, че няма да допуснат да бъдат сдружавани насилствено, недемократично и по тоталитарен маниер в образувания като Национална туристическа камара или каквато и да било измислена структура, защитаваща частни и корпоративни интереси. Има се предвид предложението на народната представителка от НДСВ Мариана Костадинова за създаването на Национална туристическа камара. Проверка показа, че нито една страна в света няма национална структура, която да се нарича туристическа камара. В Европейския съюз партньори на властта са национални туристически организации, които членуват в European Travel Commission.  Аналогиите с Националната лозаро-винарска камара, председателствувана от депутата от НДСВ Пламен Моллов, са неточни и некоректни.

 
От изявленията на участниците в съвещанието стана ясно, че се очаква: 35% спад на руския пазар, 50% спад на скандинавския пазар, 25 % спад на немския пазар, 15% спад на британския пазар... Вече е констатиран спад от 50% на туристите за зимния сезон в "Пампорово" и общо 15% спад за всички зимни курорти. Предложено беше държавата да отдели 8 милиона евро, с които да субсидира издаването на входни визи за руските туристи, както и спешно да отдели 20 милиона лева за реклама на българския туризъм. В Кипър руските туристи това лято ще влизат с безплатни визи, които ще се плащат от правителството. Статистиката показва, че миналата година 250 000 руски туристи са оставили у нас средно по 1 000 евро на човек. Турция отменя таксите върху самолетните билети за туристическите пътувания от Русия, с което цената на полет на Москва-Анталия става 85 евро.
 
Всички топ дестинации предлагат специални бонуси и допълнения към основния туристически пакет за да привличат туристите.



Прочетено: 3405 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Фен Източнокатолическата черква хотел приморец етюд 01 ПЕПИ Конкурс прическа Бургас 2009 бургаска среща Pepi Машините на Леонардо Менструална чашка MeLuna ФОН
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development