Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

За първи път Европейската комисия одобрява продукт за отслабване, отпускан без лекарско предписание



Ключови думи:
27 Януари 2009, Вторник





С решение от 20 януари 2009г. Европейската комисия отвори достъпа до лечение, което може да помогне в борбата срещу наднорменото тегло и затлъстяването. За първи път Комисията одобрява продукт за отслабване, отпускан без лекарско предписание - alli (orlistat 60 mg ) на GlaxoSmithKline (GSK).

Разрешението за употреба, одобрено по централизирана процедура означава, че сега GSK може да пусне на пазара alli за възрастни с Индекс на телесната маса* 28 kg/m2 или повече и в България. Плановете са alli да се появи на пазара през следващите няколко месеца.

Бранд мениджърът на alli за България маг.фарм. Димитър Манолов коментира:
 „Проучванията показват, че в Европейския съюз приблизително 143 милиона възрастни са с наднормено тегло и още 69 милиона са затлъстели, което представлява над 53 процента от населението1, като тези цифри включват и България. Радостни сме от факта, че ще можем да предложим и на потребителите в нашата страна един нов начин за борба с наднорменото тегло по същото време, едновременно с другите европейски държави.”

Лекарственият продукт действа, като възпрепятства усвояването от организма на част от консумираните мазнини и съответно превръщането им в допълнителни килограми.2 Клиничните проучвания показват, че когато alli се използва успоредно с нискокалорична, бедна на мазнини диета, може да помогне на хората да отслабнат с 50 процента повече, отколкото само с диета. Така, за всеки два килограма, намаление на телесното тегло само чрез диетата, alli може да помогне да се свали още един килограм.

Манфред Шезке, президент на GSK Consumer Healthcare за Европа каза: „alli е помогнал успешно на милиони потребители в Съединените щати, където се предлага от 2007г. да отслабнат постепенно и трайно, и да започнат да водят здравословен начин на живот. Ние сме много въодушевени от възможността да постигнем подобен успех в Европа и скоро ще разпространим alli в аптеките из цяла Европа.“

Доц. Д-р Светослав Ханджиев, Председател на Българската асоциация за изучаване на затлъстяването и свързаните заболявания (BASORD) и на Българското дружество за здравословно хранене и храни, допълва че “Това е дългоочакваният продукт, благодарение на който нуждаещите се ще могат да променят начина си на живот и да отслабнат трайно, без да следват стриктните ограничения на популярните диети.”



Прочетено: 2984 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Стена аз Pepi Кой си изгуби мидите? Аз Кукерландия 2011, Ямбол АВТОСЕРВИЗ Професионални Кокили!!! Конкурс прическа Бургас 2009 майк
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development