Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

През 2009 г. и детските градини в Бургас ще бъдат с делегирани бюджети



15 Януари 2009, Четвъртък





Зам.-кметът Йорданка Ананиева и учителските синдикати са единодушни, че директорите на детски градини в Бургас са готови да работят в условията на делегирани бюджети. През изтеклата година те са се справили добре с администрирането на поверените им средства и нито една детска градина няма просрочени задължения.

При всички малки училища в кварталите и съставните селища на Бургас има завишение в броя ученици в сравнение с предишната учебна година. Затова Община Бургас ще продължи да дофинансира тяхната дейност, вместо да ги закрива.

През 2008 г. Община Бургас успя да изпълни капиталовата си програма в направление „Образование”, която беше на стойност над 2 млн. лв. Със 140 000 лв. бяха подпомогнати разходите на учебните заведения за горива и отопление. Съфинансирането на спечелени от училищата проекти беше поето от Общината, за да не се натоварват училищните бюджети. С 30 000 лв. беше подпомогнато участието на изявени бургаски ученици в национални и международни олимпиади и състезания.

Крупни суми бяха изразходвани за ремонти и подобряване на енергийната ефективност на учебните заведения в Бургас. Напълно беше подменена дограмата в 4 училища - „Добри Чинтулов”, „Княз Борис”, „Георги Бенковски” и „Кирил и Методий”. 4 училища и 2 детски градини бяха газифицирани. Заради горчивия опит с газовата криза вече се монтират комбинирани горелки за газ и дизел. В детската градина на с. Ветрен се монтира изцяло нова система за отопление.

Подпомагането на образованието ще бъде сред най-важните приоритети в дейността на Община Бургас и през 2009 г.



Прочетено: 2760 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове хубава вечер Следобедно кафе Конкур глазами зрителя Pepi Конкурс прическа Бургас 2009 Етнографски музей Бургас Във висините Бодил край Ясна поляна
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development