Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Декларация срещу насилието прие Общински съвет - Созопол



12 Ноември 2008, Сряда





Декларация, осъждаща насилието върху човешката личност прие общинския съвет в Созопол на извънаредно свое заседание. Поводът бе опитът за палеж на жилището на общинския съветник Христо Бардуков. По време на заседанието стана ясно, че никой друг общински съветник не е получавал заплахи във връзка с работата му в общинския съвет, но всички единодушно гласуваха декларацията. Думата бе дадена на потърпевшия общински съветник, който отговори на въпросите на своите колеги:” От доста време получавам заплахи и мисля ,че е свързано с работата ми като общински съветник, макар че полицията работи и по други версии. Не съм искал да обидя никого - нито общинските съветници, нито кмета Панайот Рейзи с публикациите във вестниците. Журналистите са манипулирали моите думи и са дали друга насока на моите изявления.” Христо Бардуков дори изрази готовност да съди вестниците „Черноморски фар” и „24 часа”, че не са предали точно думите му.
Христо Бардуков е най-младият общински съветник и единствен съветник  от Зелената партия. В работата си като общински съветник той е гласувал както в полза на болшинството в общинския съвет, така и в полза на опозицията, воден от отговорностите, които е поел пред избирателите си.
Случаят с посегателството върху общинския съветник, при който е можело да пострада и семейството му обедини останалите му колеги, които категорично осъдиха насилието върху личността под каквато и да е форма. Макар и случаят да е само един, това е опасно явления , срещу което застанаха общинските съветници.

ДЕКЛАРАЦИЯ
Ние, общинските съветници от Общински съвет-  Созопол заявяваме, че сме против проявите на насилие във всичките му форми както срещу общински съветници, така и срещу всеки жител на община Созопол и гражданин на РБългария.
Категорично се противопоставяме на вмешателството в нашата работа  като общински съветници под каквато и да е форма.
Осъждаме всяко посегателство върху човешката личност - физическо, психическо или емоционално, и апелираме към обществеността да прояви гражданска критичност при подобни проявления.
Обръщаме се към всички общински и държавни институции  и  настояваме да използват своята власт и авторитет, за да предпазят политическия живот от криминализиране и да гарантират сигурност и спокойствие на общинските съветници в работата им в името на техните избирател



Прочетено: 3762 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi  мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Pepi АЗ ПЕПИТА Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ Хозяин причала vvz следобедно спокойствие Конкурс прическа Бургас 2009 “Бакти+“ Препарат за септични ями
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development