Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

За денонощие полицаи от ОД-МВР Добрич разкриха жестоко убийство



22 Октомври 2008, Сряда





Заподозреният в извършването на тежкото криминално престъпление е задържан за 72 часа


За денонощие добрички полицаи разкриха жестоко убийство. В събота, около 11 часа в Първо РУМВР-Добрич добричлия съобщил за забелязано тяло на мъж на пътна отбивка в района на околовръстния път. Непосредствено след сигнала на местопроизшествието е предприет оглед от дежурна следствено-оперативна група и полицаи от РУ и ОДМВР-Добрич. При огледа по тялото са установени многобройни прободни и порезни рани, нанесени с остър предмет. Установена е самоличността - В.А /38 г./ от с. Полковник Минково. Веднага е предприето издирване на територията на цялата Добричка област. В полицейските действия са включени всички оперативни служби  на дирекцията, както и служители на Първо и Второ РУ на МВР. Бързо са установени движението, контактите, пребиваването и обкръжението на убития през последните 24 часа. Постепенно се стеснява кръгът около възможните извършители. Скоро криминалистите стигат до Х. Р. (25 г.) от Добрич, контактувал последно с жертвата в заведение в покрайнините на Добрич. Установено е местонахождението му и той е задържан. След проведените процесуално-следствени действия в ранните часове вчера заподозреният Х.Р. направил пълни самопризнания и разказал с подробности какво и как е извършил. Той заявил, че посегнал на живота на В.А. към 5 часа на 18 октомври, на мястото, където по-късно е намерен и посочил мотивите за решението си - от лично естество. Впоследствие от полицията са намерени предметът, с който е извършено престъплението, както и редица други веществени доказателства, които по безспорен начин доказват съпричастността му към извършеното тежко криминално престъпление.
Активно съдействие в разкриването на убийството са оказали Окръжна Прокуратура и Окръжен съд град Добрич. Към момента Х.Р. е задържан с прокурорско разпореждане за 72 часа. Ще бъде внесено  предложение за налагане на мярка за неотклонение “задържане под стража”. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои да бъде изготвено предложение до  комисар Ивелин Петров – директор на ОД ма МВР – Добрич, за награждаване на служителите, участвали в разкриването на тежкото криминално престъпление.

 



Прочетено: 6151 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Underground строителство небе Флора Бургас 2009 Следобедно кафе Мото клуб Инкубатори за люпене на яйца Кръст за Бургас Над Община Бургас 5 Етнографски Музей БУРГАС ВИК БУРГАС УСЛУГИ ДЕНОНОЩНО-0885872363
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development