Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

След проверката: Пречиствателната станция в Синеморец никога не е работела



09 Октомври 2008, Четвъртък





Проверката, разпоредена през август от министъра на околната среда Джевдет Чакъров за пречиствателната станция в с. Синеморец, установи, че никога не е работела. Експертите са констатирали, че непречистените води от канализацията на селото се изливат направо в морето чрез т.нар. довеждащ колектор. Кметът на Царево Петко Арнаудов и главният архитект на общината Димитър Алексиев обаче са разрешавали строителство, все едно че пречиствателната станция в Синеморец работи на пълни обороти.

В резултат на проверката на кмета на Царево Арнаудов е съставен акт за 3 хил. лв., съобщиха от екоминистерството. Глоба от 1000 лв. е наложена и на главния архитект Алексиев. Причината за санкциите са разрешителните за строеж, издавани в противоречие със Закона за водите, обясниха от ведомството на Джевдет Чакъров. Кметът Арнаудов смята да обжалва решението. "В Синеморец никога не е имало пречиствателна станция, а само експериментален пречиствателен модул, за който не сме сигурни, че е изпълнявал функциите си", уточни той. Арнаудов призна, че нито един от новите хотели и апартаментни комплекси в селото няма собствен пречиствателен модул.



Прочетено: 3048 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Дружинката http://rosengeorgiev.com деца ПЕПИ pepi Флора Бургас 2009 Залез Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ Преминаването забранено! Бургас и Леонардо Финансова помощ за бедните
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development