Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Президентът Георги Първанов посети българския лагер в Олимпийското село в Пекин



Ключови думи:
18 Август 2008, Понеделник





Българският президент Георги Първанов посети тази сутрин Олимпийското село в Пекин, където се намира българският лагер. В него са настанени всички 72-ма български спортисти, участващи в ХХIX  Летни олимпийски игри.

В Олимпийското село президентът на Р България беше посрещнат от президента на БОК Стефка Костадинова, от председателя на ДАМС Весела Лечева, от Генералния секретар на БОК Белчо Горанов  и от шефа на българската мисия на олимпийските игри Румяна Динева. Георги Първанов бе придружаван от бългаския посланик в Пекин Георги Пейчинов, от началника на кабинета ген. Никола Колев и от министъра на отбраната Николай Цонев.

Президентът поздрави Олимпийския отбор  и пожела на нашите спортисти повече кураж, успехи и нови медали за България. За  българското участие в игрите той разговаря с треньорите, българските журналисти и със спортистите. Георги Първанов подари на спортната делегация икона на Св. Йоан Рилски Чудотворец. Той се разписа на Стената на мира и дружбата в Олимпйското село, където се подписват всички държавни глави и високопоставени гости на Летните олимпийски игри.


По-късно българският президент разговаря с президента на Международния Олимпийски Комитет Жак Рох. На срещата присъстваха Стефка Костадинова, Весела Лечева, Белчо Горанов, ген. Никола Колев, Румяна Динева и посланик Георги Пейчинов.  Жак Рох е  приел поканата на българския президент да посети България през есента, когато ще бъде отбелязан 85-годишният юбилей на БОК.

По време на разговорите е обсъдено намерението на България да се кандидатира за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2016 г. Изборът на домакин ще стане през 2011 г.  Жак Рох е предал специалните си поздрави на българските олимпийци с пожелания за много успехи и медали.

По време на Олимпийските игри президентът Георги Първанов присъства на състезанията с българско участие.



Прочетено: 2581 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
вместо сняг на Коледа Дружинката ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 Конструкция витраж5 Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик така е по-добре ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ Пристанище Приморско
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development