Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Среща на Георги Пирински с председателя на парламентарната Комисия по земеделието и горите



08 Август 2008, Петък





На на 8 август 2008 г председателят на Народното събрание Георги Пирински проведе среща с председателя на Комисията по земеделието и горите Васил Калинов Във връзка с проблемите в земеделския отрасъл и с повдигнатите въпроси от протестиращите животновъди и млекопроизводители.

Г-н Васил Калинов информира председателя на парламента за позицията си по целия кръг от въпроси, която се базира на проведени разговори с представители на Министерството на земеделието и храните, с депутати, с представители на браншовите организации и със селскостопански производители от страната.

По предложение на председателя на Народното събрание вече е в ход подготовката за провеждане на заседание на Комисията по земеделието преди началото на новата парламентарна сесия. Основна тема на заседанието ще бъде прилагането на приетите вече от парламента Закон за животновъдството и Закон за подпомагане на земеделските производители. За участие в обсъждането ще бъдат поканени представители на изпълнителната власт, представители на заинтересованите браншови организации, експерти.

Специално внимание ще бъде обърнато на изпълнението на отговорностите от държавните органи и институции, браншовите организации (Млечен борд) и селскостопанските производители.

На заседанието ще бъде анализирана необходимоста от инициативи за подобряване ефективността на действащото законодателство с цел максимално подпомагане на селскостопанските производители.

За началото на новата сесия на Народното събрание парламентарната Комисия по земеделие и гори ще инициира дебати в парламента по целия кръг от въпроси, свързани с изпълнението на изискванията на общата селскостопанска политика на ЕС и потребностите от национално подпомагане в бранша.



Прочетено: 2355 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
джу зън-зън Стилът на знаменитостите Графила 2009, Бургас Ботева и Фердинандова Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани Републиканска след ремонта Театър за драма. опера и балет, Бургас Богориди, Бургас Конкур глазами зрителя братска дялба
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development