Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Информационен бюлетин на Пресцентъра на МВР за изминалото денонощие



16 Юли 2008, Сряда





На 15.07.т.г. около 13.50 ч. служители от РПУ Созопол са задържали непосредствено след извършването на кражба на мъжка чанта с документи и сума от 40 лв. от частен дом във вилно селище "Червенка" край с. Черноморец, 56 годишния Е.Т. от Българово. Вещите - обект на престъплението са намерени и иззети.

На 15.07.т.г. около 13.30 ч. в Четвърто РПУ Бургас е постъпил сигнал от 39 годишен мъж от к/с "Меден Рудник", за това че отивайки към вилата си в местността "Изворите", е видял как трима непознати, изнасят от двора му и товарят на каруца различни метални вещи. След като са го видели, мъжете изоставили до оградата му каруцата с коня и побягнали. В резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от служителите на Четвърто РПУ Бургас са установени извършителите на кражбата. И тримата са от Бургас на възраст 14, 16 и 17 години.

На 15.07.т.г. на  територията  на Слънчев бряг е проведена специализирана полицейска операция, при която са проверени обекти за продажба на акцизни стоки (тютюневи изделия) без акцизен бандерол. В района до х-л "Гларус" от 23 годишния Д.Д. и в района до х-л "Кубан" от 28 годишния В.Д. са иззети общо 710 кутии вносни цигари без акцизен бандерол и 90 пакета тютюн.

На 15.07.т.г. около 15.00 ч. служители от моторизирано звео "Сигма" и Пето РПУ Бургас са извършили проверка на товарен автомобил "Форд транзит", с пловдивска регистрация, управляван от 53 годишния И.Б. от гр. Поповица, общ. Садово, обл. Пловдив. В автомобила се открити около хиляда литра различни видове алкохол в пластмасови разфасовки от по 5-литра, без етикети и необлепени с акцизен бандерол. Водачът на автомобила не е представил документи за произхода на товара. Алкохолът е иззет от служители при Митница  - Бургас. Работата по случая продължава от сектор "Икономическа полиция" и Митница - Бургас.

На 15.07.т.г. в РПУ Несебър е получено съобщение от 48 годишен холандски турист, отседнал в Слънчев бряг, за това че предния ден от централния плаж в близост до хотел "Нептун", му е извършена кражба на оставена без надзор раница, съдържаща : фотоапарат, сумата от 450 евро и 200 лева, мобилен телефон и часовник за гмуркане. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.

На 14.07.т.г. около 15.00 ч. във Второ РПУ Бургас е получено съобщение за проникване в каравана "Форд транзит", с полска регистрация, паркирана пред магазин "Билла-1" в к-с "Братя Миладинови" - констатирано е, че чрез разбиване на входната врата на караваната, собственост на 61 годишен полски турист, е извършена кражба на  два лаптопа, интернет модем и два мобилни телефона. Работата по случая продължава от служители на Второ РПУ Бургас. 

Пожароаварийна беопасност

На 15.07.т.г. около 01.30 ч. във Второ РПУ Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил "Форд фиеста", със софийска регистрация, паркиран пред бл. 62 в к/с "Славейков". Пожарът е потушен от два противопожарни автомобила и осем огнеборци. От огъня са засегнати и паркираните в съседство на "Форда" два автомобила - "Форд куриер" и "ВАЗ". Работата по установяване на причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети продължава от служители на Второ РПУ Бургас.

Пътнотранспортни произшествия

На 15.07.т.г. около 17.30 ч. по пътя между Руен и Слънчев бряг, на около 2 км. преди с. Преображенци възниква пътен инцидент, при който л.а. "БМВ 318", с бургаска регистрация, управляван от 39 годишния Х.Х. от с. Преображенци, поради движение с несъобразена скорост и неправилно изпреварване, застига и удря движещия се пред него микробус "Форд транзит", с бургаска регистрация, управляван от 35 годишния Н.Е. от с. Череша, общ. Руен. От удара микробуса се преобръща в крайпътната канавка. Починала е 38 годишната В.Х. от с. Скалак, общ. Руен / пътничка в микробуса/, а са ранени още трима мъже и четири жени, също пътници в микробуса. Същите са без сериозни наранявания. 



Прочетено: 2468 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
залез над ез.Вая-Бургас.JPG Преминаването забранено! Ето го Немо европейка pepi ЦЪРКВА Пристанище Созопол Pepi Пътна помощ Списание Влъхвите Зеленина в Странджа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development