Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Европейският Парламент: Положително развитие на отношенията ЕС-Китай, проблеми с правата на човека



Ключови думи:
14 Юли 2008, Понеделник





В приета на 10 юли резолюция Европейският парламент изразява задоволство от развитието на отношенията между ЕС и Китай и тясното сътрудничество по различни въпроси от глобално значение. Резолюцията разглежда също така реакцията на Китай след земетресението в Съчуан, като в същото време изразява съжаление, че "постиженията на Китай по отношение на правата на човека продължават да бъдат източник на загриженост поради тяхното широкоразпространено и систематично нарушаване". Депутатите изтъкват значението на помощта на Европейския съюз, на неговите държави-членки и на международната общност за възстановяване на пострадалия регион и отбелязват със задоволство, че "Китай не закъсня да приеме помощта на международната общност". Резолюцията приветства подновяването на контактите между представителите на Далай Лама и китайските власти след събитията от март 2008 г. в Лхаса, като насърчава двете страни да засилят тези контакти. Европейският парламент иска помилването на всички политически затворници и защитници на правата на човека, намиращи се в затвора, включително задържаните в Тибет след въстанието от март 2008 г. ЕП призовава китайските власти да прекратят дискриминацията на етническите малцинства и да се въздържат от преследване на профсъюзни дейци, адвокати и журналисти, които разкриват истината за нарушенията на основните свободи. Резолюцията осъжда също така "честото използване на смъртното наказание в Китай и призовава китайските власти да установят мораториум върху екзекуциите".
Членовете на ЕП призовават Китай да "изпълни ангажиментите, които пое публично, по отношение на правата на човека и на малцинствата, на демокрацията и на правовата държава, и които бяха изтъкнати от Международния олимпийски комитет (МОК) при обявяване на неговото решение да разреши на страната да бъде домакин на Олимпийските игри".


Прочетено: 2929 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ухажване жълто Инкубатори за люпене на яйца pepi созопол Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ Флора Бургас 2009 Мебелна Фабрика ДИЕЗ Underground строителство аз
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development