Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

„Влез в зеления филм“ - Еко филм фест в Княжево



Ключови думи:
12 Юли 2008, Събота





На 11, 12, 13 юли в княжевското читалище „Братя Миладинови“ ще се проведе    екологичният филмов фестивал „Влез в зеления филм“.
Филм фестът е продължение на организираните от екологично сдружение “За Земята” филмови фестивали “Другото лице на глобализацията“ (2003 г .– София; 2004 г. - Благоевград, Велико Търново; 2005 г. - Стара Загора, София).
Освен с интересната селекция на филми и вълнуващи теми, тазгодишният еко филм фест ще привлече вниманието на публиката и с необичайният избор на място и формат за   протичането му.
Темите: Съвременните екологични проблеми, представящи социални и екологични последствия от икономическата глобализация както в България, така и в световен мащаб (храна и биоземеделие, експлоатация, отпадъци, енергия и горива, транспорт, еко-активизъм, опазване на биоразнообразието).
Маршрутът: На входа вместо билет зрителите получават карта, която ще ги поведе през един необичаен кино-лабиринт. Пътят през него цели да отведе и задържи зрителя в междинното пространство на неговото лично преживяване и внушенията на филма.
Режисьорът: на пътешествието из филмовия лабиринт са самите зрители - следвайки подредбата на прожекциите в определен маршрут, те могат да влизат в различните зали и стаи и сами да избират по кое време да преминат към следващия екран;
Мястото: Предизвикателното филмово изживяване ще се случи в необичайна среда - изоставена театрална и кино зала, прилежащите й по-малки помещения и градина ще бъдат трансформирани до неузнаваемост в сайт-специфик (подчинена на архитектурните особенности на мястото) мултимедийна инсталация;
l    Официална премиера на филма – „История на вещите“ („The Story of Stuff“ with Annie Lenoard)
l    Предвиден е детски кът, където ще се прожектират анимационни еко филми, а съвместно с арт-педагози ще се провеждат игри на открито.
l    Публиката ще бъде провокирана да участва в дискусии, както и да  изрази впечатленията си от преживяното в текст или рисунка в прохладата на зеления двор на читалището.
Фестивалът се осъществява от ЕС „За Земята“, с подкрепата на програма „DG Youth“, читалище „Братя Миладинови“, квартал Княжево, а артистичната му реализация е дипломен проект- дело на сценографите Здравка Кантарева и Златна Михайлова, студенти на НБУ, програма „Театър“, специалност сценография.
Повече информация можете да получите на:  www.zazemiata.org
За контакти:
Ваня Бонева:                    0896 104 600       
Геника Байчева:               0899 950 099       

http://chitalishta.mc.government.bg/?act=content&do=detailed&rec=1078



Прочетено: 3008 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
евро 2008 pepi Флора Бургас 2009 Международен Семинар на фризьорите София ll Графила 2009, Бургас АЗ Созопол - пристан етюд 01 Бургас, ФЛОРА 2009 Зеленина в Странджа Паметник на незнайния войн
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development