Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ХІ НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ФИНАНСИСТИТЕ



Ключови думи:
04 Юни 2008, Сряда





ХІ НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ФИНАНСИСТИТЕ – “Общинските финанси – очаквания, реалности и проблеми”
На 6 и 7 юни в к.к Сънсет Ризорт, община Поморие, Национално сдружение на общините в Република България организира за единадесети път Национална среща на финансистите от общините. Участие в нея ще вземат над 460 общински финансисти, експерти, заместник-кметови, кметове и председатели на общини.
Срещата ще бъде официално открита 6 юни (петък) от 9.30 часа в зала “Емералд” на хотела от кмета-домакин – Георги Златанов, кмет на община Поморие, .
Първата голяма дискусия, с която стартира срещата е посветена на положителните моменти и актуалните проблеми по изпълнението на бюджетите на общините за 2008 г. По време на пленарната сесия ще бъдат представени и изводите от анализа от изпълнението на общинските бюджети през 2007 г.
Важен акцент в първия ден от работата на Националната среща на финансистите от общините ще бъдат дискусиите, свързани с упражняването на новите им данъчни правомощия – какви са били общинските очаквания и какво се случва в действителност.

Във втората част от срещата участниците ще бъдат разделени на две работни групи:
 По оптимизация на училищната мрежа и финансиране на общинското образование;
 Определяне на стандарти и нормативна рамка за делегираните дейности в социалната сфера.

На 7 юни ще бъдат обсъждани стандартите за местните дейности, ролята на финансовите експерти за подготовка и управление на европейските проекти, както и предизвикателствата, които стоят пред общините в сферата на счетоводната отчетност и вътрешния контрол. Както всяка година и в края на тази среща ще бъде приет заключителен документ, който ще се превърне в опора за преговорите на общините за параметрите за 2009 г.



Прочетено: 3319 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
София от Копитото Залез Конструкция Wall! Осенний натюрморт Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 камини Арина Йоан Костадинов GRAPHILLA 2009, Бургас Водна топка Мебелна Фабрика ДИЕЗ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development