Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Българските производители с 14% повече на Пролетния панаир в Пловдив



12 Май 2008, Понеделник





С 14% се е увеличил броят на българските производители, които ще участват в тазгодишния Международен панаир на потребителски стоки и технологии.  991 фирми от 36 държави ще се представят от 12 до 17 май в Пловдив.   ПРОЛЕТ 2008 ще бъде открит от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Модерният стил на живот е акцентът на 28-ото издание на един от най-престижните делови форуми на леката и хранителна индустрия в Югоизточна Европа. «Той ще бъде по-разнообразен в сравнение с предишни години – коментира Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, на пресконференция. -  Въведохме няколко нови елемента, за да сме адекватни на динамичните промени, които стават у нас. Статистиката показва, че доходите на българина растат, а като резултат се променят неговите потребителски нагласи и тласкат бизнеса в нови посоки. Точно това опитахме да  отразим в изложението.»

В 11  палати и откритите площи около тях ще бъдат демонстрирани нови продукти и услуги в областта на модата, храненето, козметиката и парфюмерията, бижутерията, обзавеждането и битовата техника,  строителството, оборудване за хотели, ресторанти и магазини, енергоспестяващи уреди. Наред със стоките, ще бъдат изложени модерни машини и технологии за тяхното производство.

Палата 4 на панаирния комплекс е обособена като търговска зона.

В палата 6 ще бъде експонирано и Панагюрското златно съкровище, което е част от експозицията на Археологическия музей в Пловдив. Уникалната находка ще бъде показана и в павилиона на България на Световното изложение ЕКСПО 2008 в Сарагоса, Испания, от 14.06 до 14.09. 2008 г.

 В рамките на ПРОЛЕТ 2008 са организирани 6 международни изложби -  Фудтех, Мебелтех, Тексмод, Домтех, Козметика, Ювелир експо, 2 специализирани - Boats & Sports Expo и  Изложба на общините в България, Салон за изкуства „Импресия”, Специализиран салон за хотелско и ресторантско оборудване ХоРеКа, Зона за бизнес консултации БИЗНЕС КОНСУЛТИНГ. В програмата са предвидени и повече атракции за посетителите.  

Новостите на тазгодишния Пролетен панаир са изложбата за яхти, лодки, водни спортове и екипировка Boats & Sports Expo, зоната БИЗНЕС КОНСУЛТИНГ, където ще се представят компании, предлагащи експертна помощ на бизнеса, салонът за изкуства „Импресия”, който продължава традициите на Международния панаир на изкуствата, Националният кулинарен конкурс и Националното състезание по корабомоделизъм и корабомоделни спортове. За първи път в Изложбата на общините ще участва кметство от Испания - Алкала де Хенарес, наред с традиционното присъствие на гръцките области Еврос, Родопи и Ксанти.

Нови държави участници в Пролетния панаир са Норвегия, Сан Марино, Сингапур, Украйна. Най-много са фирмите от Италия, Полша,  Германия, Турция,  Гърция, Испания. Най-големи експозиционни площи са ангажирали компании от Турция, Полша, Гърция, Индонезия. С официални участия  ще се представят  Индонезия, Полша, Турция. Колективни участия ще имат фирми от  Полша, Унгария и България.

Най-силно представени браншове са: хранителни стоки и технологии (изложба ФУДТЕХ), мебели и строителни материали (изложба МЕБЕЛТЕХ), текстил, облекло, машини и технологии (изложба ТЕКСМОД), битова техника и домакинство (изложба ДОМТЕХ ).

Отбелязваме значителен ръст в използването на услугите, които предлагаме на изложители и посетители, заяви главният директор на панаира Иван Соколов.  Тенденцията е услугите, предоставяни от Международен панаир Пловдив, да стават все по-разнообразни и да се диференцират според изискванията на потребителите.

Плевенската фирма „Манева – Томик и сие”, която произвежда дамска конфекция,  получава като награда безплатен щанд. Тя е призьор в конкурса на социалното министерство и панаира за фирма участник с най-голям персонал.



Прочетено: 2085 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Над Община Бургас Мото клуб Европейка Флора Бургас 2009 ahtopol Пристанище Приморско Международен Семинар на фризьорите София място и за влюбени Pepi 1
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development