Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ще правим самолетна писта между Равна гора и Извор



20 Февруари 2008, Сряда





Общият устройствен план на Созопол дава много големи възможности за всякаква предприемаческа инициатива


Румен АЛЕКСАНДРОВ – главен архитект на община Созопол:

Роден на 1 юли 1970 година в София. Семеен, с едно дете. Архитект е от 12 години. Главен асистент в архитектурния факултет , катедра „ Градоустройство“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия, който е завършил. Има спечелени национални конкурси за градоустройствени проекти в София в колектив. Участвал е в 4 международни градоустройствени конкурса.

- Арх. Александров, в каква посока виждате развитието на архитектурата и строителството в община Созопол?
- Община Созопол започва да се развива като курорт от високо ниво и нашето намерение е да стимулираме инвеститорите към изграждането на такъв тип обекти.
Направихме бърз преглед на проекта за Общ устройствен план/ОУП/ и смятам, че до няколко месеца той ще бъде внесен за обществено обсъждане. ОУП е възложен от Министерството на регионалното развитие и благоустройство и в началото на миналата година е започнала работа по него. Предложен е първоначален вариант, който впоследствие е бил приет с много сериозни обструкции от повечето институции, които имат отношение към него, поради това, че е предвиждал доста сериозно ново застрояване с високи показатели във всички територии, които влизат в негов обхват, най-вече в крайбрежната зона. Впоследствие се прави преработка на плана и новият вариант, по който сега работим, е разчетен за около 150 хиляди жители през сезона.
- Какви промени са предложени в проекта за ОУП?
- В ОУП имаше няколко зони с етажност с височина 15 метра, която свалихме на 10. По принцип етажността в общината е ниска, с изключение на построените вече сгради във ваканционно селище „ Дюни“ и бившия комплекс „ Знаме на мира“.
Ще бъдат приети специални правила и норми на застрояване. Например ще наложим на проектантите да няма жилище в подземните етажи, което сега се случва. Очевидно е, че курортистите и собствениците на жилища не могат да се навират под земята , а и по този начин се създава илюзията, че сградите са много високи.
- Ще има ли нови територии, предвидени за урбанизация?

Пълният текст
http://factor-bs.com/news-2458.html



Прочетено: 5870 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
дъга Бургас, ФЛОРА 2008 Китен нощувки и квартири на ниски цени МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Лятната естрада в Морската градина БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Pepi джу зън-зън pepi Изпращане... ГРОБИЩЕН ПАРК завихряне
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development