Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Обуздават цените на жилищата догодина



Ключови думи:
19 Декември 2007, Сряда





Поскъпване на апартаментите в Бургас ще има, но ще бъде плавно, коментират брокери

Истерията около имотите и рязкото поскъпване на апартаментите в Бургас през последните месеци отшумя, споделят местни брокери. Цените се задържаха на определени нива, предлагането и търсенето на имоти в града също са спокойни. Докато през лятото родните гастербайтери и чужденците предизвикаха истински фурор сред предприемачите, като закупиха десетки жилища с цел инвестиция, то днес, през зимните месеци, играчите на пазара налагат нови правила. Брокерите коментират, че поскъпване на имотите ще има, но то ще е плавно. Скъпите и луксозни жилища са стигнали тавана на цените. Най-апетитните имоти в района на к-с “Лазур” и “Братя Миладинови” след пощата се продават от 1000 до 1300 евро на квадрат. Брокерите предвиждат тези цени да се запазят и през следващата година.
“Търсенето е съсредоточено към маломерните жилища в комплексите. Купувачите се разплащат основно чрез ипотека, а сделките предимно се осъществяват на зелено”, коментира Петя Георгиева, ръководител на отдел “Апартаменти” в “Явлена-Бургас”.
В  комплексите “Славейков” и “Изгрев” жилищата се продават от 600 до 700 евро на квадратен метър, докато цените само преди година за този район бяха между 400-450 евро квадрата. Малко по-скъпи са имотите в к-с “Зорница”. Двустаен апартамент около 60-65 квадратни метра се продава за 50 000 евро.
Въпреки лошата инфраструктура, окаяното състояние на улиците в к-с “Възраждане” заради бурното строителство, имотите там държат високи цени.
“Много клиенти предпочитат да закупят апартамент именно там независимо дали е ново или старо строителство, защото комплексът е близо до центъра”, каза още Георгиева.
Жилищата в к-с “Възраждане” се продават от 850 до 1050 евро квадратния метър в зависимост от разположението и качеството на сградата.
“Сделки под тези цени се сключват, но изключително рядко”, обясни брокерката от “Явлена-Бургас”.
През последните две години апетитен за хората със средни доходи стана к-с “Меден рудник”. Много млади семейства инвестираха именно там в собствен дом. Десетки кооперации изникнаха, а предприемачите продават жилищата там като топъл хляб. Ако само преди година цените на апартаментите варираха около 250 евро квадрата, през декември имотите се продават вече за 450-460 евро квадрата.
“Има сделки и за 380 евро на квадрат в Зона Б на комплекса, където все още инфраструктурата не е уредена. Но тези цени се отнасят за новостроящите се сгради”, каза Георгиева.
Готовите до ключ жилища в “Меден рудник” се продават и за 520-580 евро на квадрат.

http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=2023



Прочетено: 4563 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Момчета пчела Флора Бургас 2009 Пресдтавяне на книгата Родът Сирекови Тавия Община Бургас Почистваща фирма Варна Конкурс прическа Бургас 2009 Декоративната кула до хотел Йордановден 2011, Бургас - от Тина Кокили за Строителите-супер НОВО!!! Декабрь 2017 года
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development