Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Отпускат европари за развитие на Странджа. Подписан е трансграничен проект за екоземеделие и зелен туризъм



14 Декември 2007, Петък





Община Малко Търново е подписала меморандум за финансирането на трансграничен проект по програма ФАР за развитие на Странджа. Това съобщи вчера Антония Дякова – директор на специализирана администрация за подготовка на европроекти.
В съвместните дейности ще се включат общините Малко Търново и Царево, а от турска страна – Къркларели, Визе и Пинархисар. Проектът е озаглавен “ Ако нямаш огледало, погледни съседа си – маркетинг на екотуристическия потенциал”, а целта е развитието на планината Странджа в българската и в турската й част. Ще бъдат изследвани възможностите за развитие на туризма, наличните ресурси и реализацията на туристически програми и продукти.
Предвидените дейности са свързани с екологичното земеделие и фермерство, зеления туризъм и опазването на горите.
Ще бъде издадена туристическа карта на три езика – български, турски и английски. Ще се изработи интернет страница, както и реклами на СД и брошури. Проектът предвижда и обучаването на безработни в туристическия сектор.
Ще бъде реновирана и базата за зелен туризъм в Малко Търново, обясни Антония Дякова. Ще се подмени дограмата, локалното парно ще премине от течно към твърдо гориво и ще се извършат козметични ремонти на помещенията.
За осъществяването на проекта са предвидени 122  000 евро, като 109 000 ще се осигурат по програма ФАР, а останалите са съфинансиране от общината.

http://factor-bs.com



Прочетено: 3937 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
евро 2008 Дружинката на границата с брега Машините на Леонардо Хебел ремонтира,кормилна система фонтанът на площада Гиацинт Vision тръби и инсталации Мебелна Фабрика ДИЕЗ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development