Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ЕВРОДЕПУТАТЪТ РУМЯНА ЖЕЛЕВА УЧАСТВА В ОБЩЕСТВЕНО ИЗСЛУШВАНЕ ЗА РЕГИОНАЛНАТА ПОЛИТИКА



Ключови думи:
10 Ноември 2007, Събота


Автор: (Портал Европа)



Успехът се измерва с напредъка на най-бедните райони: повече финансови средства от Европа ще бъдат давани за кохезионна политика.

Евродепутатът Румяна Желева (ЕНП-ЕД - ГЕРБ) участва в общественото изслушване, организирано от групата на ЕНП-ЕД в Европейския парламент на тема "Новата регионална политика: иновационни идеи за реформата след 2013г ". Събитието се състоя в четвъртък, става ясно от прессъобщение на кабинета на Желева.

В първия панел, посветен на Четвъртия доклад по икономическо и социално балансирано развитие, тя представи кохезионната политика като основен успех в европейската интеграция.

Според Желева е необходимо е да се анализира икономическото развитие в страните от Централна и Източна Европа, за да се извлекат поуки за бъдещите разширявания на ЕС. С разширяванията на ЕС през 2004 и 2007 г нарасна значително пропастта между най-богатите и най-бедните райони  в ЕС. Затова е необходимо да се изработят най-ефективните мерки за бъдещо устойчиво икономическо развитие.

Председателката на българската делегация в групата на ЕНП-ЕД каза:"Според мен инвестиране в регионалното развитие на Турция  преди евентуално присъединяване към ЕС, ще е от полза и за двете страни - ЕС и Турция. Можем да сме далеч по-дръзки като определим успешното регионално развитие като критерий за евентуално членство в ЕС."

Желева участва и в дискусията по втория панел на тема: Реформата след 2013г.- нови идеи за бъдещата кохезионна политика. Тя счита,че икономически най-изостаналите региони би трябвало да привлекат повече средства от Кохезионния фонд и добави: "Днес най-често икономическия растеж е концентриран в големите градове, от чийто дивиденти за съжаление населението в селските райони не печели. Иновационните технологии и проекти трябва да са приоритет и мисля,  че те трябва да бъдат насочвани и използвани в по-слабо развитите райони, за да се увеличи тяхната  конкурентноспособност. "

В дискусията на евродепутатите от ЕНП-ЕД участваха и представители на Европейската комисия, на европейски агенции, изследователски институти и научни работници.



Прочетено: 2928 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Жреци на музите 2009 ХРИСТИ аз горноезеровски циганин Лятото Miss Sixty отбор мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Залез Фонтанът на витраж1 успях!
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development