Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Йоан сдаде властта, кмет е Николов



09 Ноември 2007, Петък


Автор: ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ КОМПАС



Досегашният кмет на община Бургас Йоан Костадинов сдаде поста на новоизбрания градоначалник Димитър Николов. Това стана в кметския кабинет минути след като председателят на Общинската избирателна комисия Лена Бахчеванова връчи удостоверението на Николов. Костадинов предаде на наследника си символичния ключ на града, огърлицата - символ на властта, както и ключовете от кабинета си.

“Горд съм, че 12 години бях кмет на един уникален град, на моя роден Бургас. Радвам се, че оставям общината в много добро финансово състояние”, каза Йоан Костадинов, а вълнението се четеше в очите му. Изкаралият три поредни мандата кмет увери приемника си, че му оставя една много добра база и изрази надеждата си, че след 4 години ще бъде с много по-голям ръст.

 

От своя страна новият кмет каза, че искрено се вълнува от заставането на този отговорен пост. Той обеща, че ще служи вярно, честно и безкористно в името на интересите на Бургас.

След церемонията по сдаването и приемането Димитър Николов сподели пред журналистите, че голямата отговорност го мобилизира и вече започва да мисли сериозно върху създаването на своя екип. Първото, което ще направи, е да се запознае със сегашната структура на общината. След това ще приложи своята визия за формата и начина на управление на администрацията.

“Мисля, че ще намерим баланса между успешния екип, мотивираните хора и качествените служители, които да служат в името на всички”, заяви Николов.

Новият кмет каза още, че очаква оставките на заместник-кметовете и началник-отделите – нещо, което го изисква лоялността. Според Димитър Николов един нов кмет трябва да има свободата и възможността сам на база постигнатото до момент и на база на очакванията на гражданите да определи бъдещия екип.

 

В същото време в заседателната зала на община Бургас новоизбраните 51 съветници и кметовете на кметства получиха удостоверенията си за избора им от Общинската избирателна комисия. Те ще положат клетва на официална церемония в понеделник сутринта в Областна управа.

Всички новоизбрани местни парламентаристи бяха в очевидно приповдигнато състояние на духа. Много от тези, които до неделя бяха в противникови лагери, се поздравяваха помежду си.

Общото настроение обобщи пред “Компас” избраният за първи мандат като общински съветник Евтим Цинцарски – председател на Съюза на ветераните нефтохимици: “Дойде му времето да покажем, че ние сме решени да реализираме онова, което обещахме на избирателите през цялата кампания. Мисля, че всеки един от нас, заставайки в тази зала и решавайки кое предложение да подкрепи, ще покаже равнището на своята мъдрост и дали е израснал до нивото, което е показал пред избирателите си. Ние не трябва да се делим, а да се обединяваме за доброто на Бургас. Ако това съумеем да направим, аз ще съм горд, че съм се докоснал до властта и след 4 години ще мога да погледна избирателите си право в очите”.



Прочетено: 2874 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Колоски на белом фоне Републиканска след ремонта pepi созопол съботно кафе Флора Бургас 2009 Бургас, ФЛОРА 2009 Южен парк Конкурс прическа Бургас 2009 Коктейл евро 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development