Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Община Бургас осигури три микробуса за трудноподвижни хора по основните градски линии



Ключови думи:
16 Август 2007, Четвъртък





Три микробуса, адаптирани за превоз на трудноподвижни хора, ще се движат от днес по основните градски линии на общинска фирма “Бургасбус”. Те разполагат с хидравлични бордове за обслужване на граждани с инвалидни колички. Закупени са от Община Бургас за 50 хиляди лева и предоставени на “Бургасбус” за разширяване възможностите за тези превози. По този начин Община Бургас развива своята социална програма за обслужване на различни категории граждани. Новите адаптирани коли ще пътуват по автобусни линии 12,12А и 211. Специалисти от общината и представители на хората с увреждания съвместно са разработили лятно и зимно разписание на микробусите, местата за спиране, обозначителните табели на превозните средства.

      Днес за нас е един голям празник. Благодарим на кмета Йоан Костадинов за вниманието, което ни се обръща и за голямата помощ. Знаем, че това ще продължи и занапред, заяви председателят на Градското дружество на инвалидите г-н Стефан Димов.

      От своя страна кметът Костадинов пожела на добър път на новите микробуси и съобщи, че вече се обмисля закупуването на още специализирани микробуси и за други автобусни линии, включително линия 4, която да обезпечава превоза на трудноподвижни хора до района на Морската градина.

      Трите нови микробуса се включват в дейността на Служба “Транспортно обслужване на трудноподвижни лица”, която е обособено звено в състава на фирма “Бургасбус” и функционира от 1998 г. Тя разполага с добре оборудван диспечерски пункт на автогара “Запад”, където се приемат заявки за превоз на граждани на практика за цялото денонощие и за всички дни от седмицата. Услугата се изпълнява на територията на цялата община на цена 0,70 лв.

      Дейността на службата се извършва с 4 адаптирани автомобила, пригодени за трудноподвижни лица и незрящи. Тя се финансира в голяма част от общинския бюджет като общинска дейност “Транспортно обслужване на трудноподвижни лица”.

      За последното полугодие са превозени 7 800 граждани при изминати 63 000 км.


Прочетено: 3846 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мебелна Фабрика ДИЕЗ Изгрев БГ СМЕШКИ Кокили за Строители!!! Александропулис, юни.2007 Лилиум 9 мая 2015 года Мото клуб Извилистая жизнь дерева КАРФУР Бургаският мост
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development