Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Имотите по морето поевтиняват



10 Август 2007, Петък


Автор: Компас



Еуфорията в цените на ваканционните имоти по Черноморието започва да утихва, съобщиха брокерите от агенциите за недвижими имоти. За първи път през първото полугодие на тази година цените на тези имоти са се задържали и дори са започнали леко да намаляват. Имоти по Южното Черноморие също бележат спад. Като причина за намаляването на цените брокерите посочват края на летния сезон.
През последните три-четири години поскъпването на тези имоти бе в рамките на 20-30% дори до 50% за година. Средните цени на гарсониерите и двустайните летни жилища в Слънчев бряг са спаднали с 4% спрямо юли миналата година, показва проучването. Ако преди 12 месеца сделки са се сключвали на нива от 950-985 евро/кв.м, то към момента цените са на средно равнище около 900 евро/кв.м, а според някои специалисти покупки се извършват и при цени от 800 евро/кв.м.
Тенденцията се забелязва и в други южни черноморски градове като например Ахтопол, където гарсониерите са поевтинели с 5%, а тристайните имоти - с 8%. Същото е положението и в Равда, Свети Влас и други селища. Тенденция за намаляване цените на жилищата се наблюдава и в Бургас, където има голямо търсене на пазара за семейни имоти.
Противоположна тенденция се забелязва в по-малките населени места, част от които са разположени и по-навътре от морския бряг. Много от имотите в Лозенец, Черноморец и Златни пясъци например са повишили стойностите си с над 20%.
Все още цените на имотите в България са сред най-ниските в Европа. Сред основните предимства в сектора у нас се посочва и създаването на стабилен пазар за препродажба на имоти, което осигурява на инвеститорите спокойствие за възможността да излязат от направените инвестиции


Прочетено: 14633 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мой хороший знакомый из Бургаса коледни песни Странджа Az sym ot Burgas singing in the rain :))) синьо Йордановден 2011, Бургас - от Тина Приморско Стара къща на ул. 7 Учебници CALLAN метод Преминаването забранено!
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development