Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Комисия проверява опасните водоеми в Бургаско



29 Май 2007, Вторник


Автор: Burgas Info



 

Специална комисия ще провери техническото и ескплоатационно състояние на потенциално-опасните водни обекти на територията на областта, както и проводимостта на речните русла и отводнителните системи в населените места. В нея влизат представители на Гражданска защита, Басейнова дирекция за Черноморски район, Изпълнителната агенция по хидромелиорации, ВиК и Напоителни системи.
Протоколът от проверките ще бъде изпратен в Министерството на държавната политика при бедствия и аварии.
До 15 юни 2007 г. собствениците или ползвателите на водоеми трябва да актуализират аварийните си планове, да се сключат или анексират договорите между собствениците на водоеми и лица, чийто личен състав, техника и механизация са предвидени за ползване съгласно аварийните планове, при необходимост да осигурят резервно електрозахранване на помпени станции за питейни води на ВиК и отводнителните помпени станции. Това гласи заповед на Областния управител.
До 22 юни 2007 г. кметовете на общини трябва да осъществят контрол за наличието и актуализацията на аварийните планове на собствениците или ползвателите на водоеми, да актуализират плановете за проводимост на речните русла, да проверят състоянието на мостовете и праговете на реките и др.
При възникване на опасност от наводнение собствениците или ползвателите на водоеми трябва незабавно да информират Гражданска защита, за ситуация, с която не могат да се справят своевременно, да организират денонощни дежурства.
Необходимо е кметовете да контролират организирането на групи за наблюдение при увеличаване оттока на реките, да организират извеждането, подслоняването и оказването на първа помощ на пострадалите, да организират действия по надграждането на диги при застрашени от преливане участъци, да организират бързото оповестяване на населението и поддържат постоянна връзка с ръководителите на потенциално опасните водностопански системи и водни обекти.
В срок до 29 юни собствениците или ползвателите на водоеми трябва да извършат изследване на риска при експлоатация на потенциално- опасните язовири с цел определяне параметрите на заливаемите зони в реките, както и времето на протичане, достигане и оттичане на високата вълна.



Прочетено: 2226 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Лилиум Машините на Леонардо Театър за драма. опера и балет, Бургас Изтравниче Декабрь 2017 года Димитър Николов Великолепието на Париж от Бутик Цветы луговые Spirit of Burgas Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД Изпращане...
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development