Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Българските моряци могат да работят на кораби, плаващи под японски флаг



24 Май 2007, Четвъртък


Автор: Burgas Info



 

Правителството одобри проект на Споразумение между България и Япония относно признаването на свидетелствата за правоспособност, издадени в съответствие с Международната конвенция за вахтената служба и нормите за подготовка и освидетелстване на моряците от 1978 г., както е изменена, без последващо ратифициране или утвърждаване. Съгласно Споразумението японската страна признава едностранно свидетелствата за правоспособност, издадени от българската морска администрация, в съответствие с Международната конвенция за вахтената служба и нормите за подготовка и освидетелстване на моряците от 1978 г.  Това ще даде възможност на българските моряци, които притежават правоспособност и са членове на екипажи на кораби, плаващи под японско знаме или желаят да станат такива, да получат потвърждения на свидетелството си за правоспособност, издадени от японската администрация въз основа на правила от Конвенцията.
В случай, че поради допуснати от моряка дисциплинарни нарушения японската администрация оттегли признаването на свидетелството му, тя ще уведоми българската администрация за причините. Според одобрения документ българската администрация се задължава да уведомява японската страна при съществени промени в нормативната уредба, в системата за подготовка или за освидетелстване на българските моряци. Тя ще осигури достъп на японската страна за извършване на прегледи и инспекции на учебната база и документация и резултатите от одитите на съответните приложими системи на управление на качеството в учебните заведения в морската администрация.
За да могат да работят на борда на кораби, плаващи под чуждо знаме, българските моряци ще трябва да притежават освен свидетелства за правоспособност и потвърждения за тяхното признаване от администрацията на страната на знамето. При наемане на моряци, чиито свидетелства са издадени от администрация, различна от тази на знамето, за да бъдат потвърдени се изисква наличие на нарочни двустранни споразумения, с които администрациите се договарят за условията за взаимното или за едностранното признаване на свидетелствата за правоспособност. В момента има български моряци, които работят на борда на японски кораби, но те плават под знамето на страни, с които България вече има подписани споразумения.



Прочетено: 2410 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Поглед от дрон информация    http: //boltmin. blogspot. com/ Мой хороший знакомый из Бургаса Аз и моя първи  братовчед Росен Конкур глазами зрителя Конкурс прическа Бургас 2009 Американски Кокили за Строители Кавказка иглика полети и пристани 01 В очакване на жертвата Море,земя, въздух
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development