Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Комисар Калин Вучков: Пожарът не е умишлен



02 Февруари 2007, Петък


Автор: Burgas Info



 

Зам.директорът на Националната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Калин Вучков изключи вероятността пожарът да е умишлен. Той уточни, че причината за запалването ще бъде изяснена от следствените органи. Според една от версиите, пусната в асансьорната шахта незагасена цигара е предизвикала пожара.
Днес бе направен повторен оглед на мястото на инцидента в бл.44 в бургаския комплекс “Зорница”, при който загинаха двама души. Експертите установиха, че сградата отговаря на изискванията за безопасност. Огънят бързо е обхванал етажите, тъй като пред апартаментите на хората са били струпани много горими материали и ненужни вещи.

Огънят е тръгнал от подстълбищната площадка на 7 етаж и благодарение на високата температура и горимите материали се е пренесъл на горния жилищен етаж. Сигналът е подаден в Пожараната близо час след запалването. На място са били 6 пожарни автомобила, една автостъбла и един автоподемник  и екип на Гражданска защита. Със специализираната техника са спасени пет души от горящите крайни апартаменти и още десет човека от етажа.

“За съжаление хората загинаха заради страх и не познаване на индивидуалните начини за защита”, каза още комисар Вучков.

По данни на пожарната след инцидента е оказана помощ на 19 души. В момента в болница са осем човека-петима възрастни и три деца.

Комисар Вучков уточни, че двама от пострадалите пожарникари не са били обгазени, а им е пролошало от високата температура и силния стрес. Другият пожарникар е с травма на краката от паднал предмет.

Служители на Енергоснабдяване са направили оглед и след съгласуване с тях, токът в жилищната сграда е пуснат до петия етаж. Хората, живеещи в тях вече са се върнали по домовете си. Неизползваеми са седмия и осмия жилищен етаж.

 

 

Автор на снимката: Дарик радио



Прочетено: 2428 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Жреци на музите 2009 Море,земя, въздух ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ-ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ 6 Underwater 1 В парка КРАСИВИ И ПОЛЕЗНИ НЕЩА! Черноморец Бургас Йордановден 2011, Бургас - от Тина газ 2
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development