Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Община Айтос поема стопанисването на зоопарка



05 Януари 2007, Петък


Автор: Burgas Info



Община Айтос ще поддържа зоопарка в града след решение на Общинския съвет, съобщиха от общинската администрация. Причината е, че на конкурса за нов стопанин, който се проведе в края на миналата година не се яви нито един кандидат.

Общината се ангажира с поддържането на клетките, инсталациите за хранене, отглеждане и хигиена на животните.

С приемането на Закона за биологичното разнообразие и във връзка с Наредба №6 за минималните изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологическите градини, издадена от МОСВ, Общината като собственик е необходимо да предприеме необходимите действия за получаване на лиценз за зоопарка в срок до октомври 2007 г. Айтоският зоопарк обаче се нуждае от основен ремонт.

Още през 2005 година общинската администрация изработи проект за основен ремонт, реконструкция и разширяване на зоопарка, с обща стойност на инвестицията от 531 758 лв. С него Общината ще кандидатства пред европейските структурни фондове. Проектът включва дейности за обновяването и разширяването на клетките, изграждане на зала за презентации и музей с образователни цели.

Дейност „Зоопарк” вече е включена в структурата на администрацията с шест щатни бройки, назначен е и нов управител.

Айтоският зоокът е един от 18-те в страната и най-близо до Черноморското крайбрежие. Създаден е преди повече от 30 години и е част от изкуствено създадения парк „Славеева река” и Етнографския комплекс „Генгер”.

От няколко години община Айтос е в договорни отношения с някои от най-големите зоопаркове в България за размяна на редки животински видове с цел създаване на потомство.



Прочетено: 2596 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100 Флора Бургас 2009 За Майсторите!!!!!!! Pink For Sale синьо УНИВЕРСАЛНА МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И БЕТОН, СВАЛЯНЕ НА СТАРИ МАЗИЛКИ ROKAMAT-2500 ЛВ. Колоски на белом фоне пазач Бургас., ФЛОРА 2008 търговски център Църква Св.Св. Кирил и Методи, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development