Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Образование // Технологии
Дамите са по-схватливи, показа курсът по основи на софтуерната програма CATIA

Безплатно обучиха бъдещи конструктори и машинни дизайнери в Пловдив



09 Март 2020, Понеделник



7 млади хора успешно приключиха безплатния курс, даващ знания за основите на софтуерната програма CATIA. 

Обучението, организирано от фирма Хайкад Инфотех, представител на Дасо Системс /Dassault Systemes - най-големият софтуерен концерн в света/, се проведе миналата седмица в рамките на 4 дни, общо 32 часа.
 
„Това е софтуер, който има безгранични възможности за използване в живота“, сподели 26-годишният Иван Колев при връчването на сертификатите. Завършилият Юридическия факултет на Пловдивски университет и работещ в адвокатско дружество млад специалист иска да продължи да изучава програмата CATIA, затова ще се включи и в курса за следващо ниво на обучение.

За ученичката от Математическата гимназия Диана Синапова безплатното обучение е било изключително полезно, защото тя смята да следва в Техническия университет за инженер и да се занимава с роботика и по-точно с приложението на роботиката в производството на автомобили.

Икономистът, магистър от УНСС Васил Грозданов, подчерта уменията на инструктора да обясни софтуерната програма на разбираем език дори за хора без компютърни и технически умения. За дипломирания мениджър от ПУ Владимир Щерев придобитите знания ще му помогнат при започване на работа  като продуктов мениджър в Хайкад Инфотех.

Конструктор-технологът с 15-годишен стаж Веселин Кичуков, познаващ други CAD програми, се е убедил, че CATIA е най-подходящия за него софтуер за 3D проектиране, предлагащ изключително големи възможности и добри перспективи за работа в България. И той смята да продължи следващото ниво на обучение. Любомира Кирилова, студентка първи курс „Екоенергийни технологии“ в ПУ, сподели, че курсът е разширил обзора й, доближил я до професионализма и най-вече е изострил вниманието и към всеки детайл в даден чертежа.
 
Не е изненада, че половината от курсистите са дами. Те са по-внимателни и обръщат по-голямо внимание на детайлите при проектирането от мъжете. Затова схващат по-бързо логиката на работа в тримерното пространство“, коментира способностите на обучаваните CATIA инструкторът Ростислав Димитров.

Той за първи път наблюдава как се справят хора, които не са имали досег с никакъв CAD продукт и софтуер за конструиране. „Беше полезно за нас да можем да създадем аудитория, която да има устойчив интерес към продукта.

CATIA е полезна във всички сфери на живота, това е логика, синтезирана под формата на алгоритми в този софтуер от едни от най-добрите математици в света. Знаем, че математиката е заложена навсякъде, и тези знания могат да са ни полезни във всички сфери на живота, включително и в начина на мислене – по-логичен, по-подреден, по-последователен“, обясни Димитров. И допълни, че знанията, придобити по време на курса, дават възможност за работа в сферата на производството и развойната дейност – като конструктори, машинни и концептуални дизайнери, като всякакъв тип специалисти, в проектирането и производството на продукти.
 
Хайкад Инфотех е обучила голяма част от конструкторите, работещи днес с програмата CATIA в България. Бройката им вече е над 600. Доброто заплащане на тези специалисти не е тайна за никого. Придобиването на квалификация за работа с CATIA не е еднократен процес. По-високата квалификация, съответно води и до по-високо възнаграждение.


Прочетено: 16854 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
585
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
орел спретната къщурка Бургас, ФЛОРА 2009 wood Синята пеперудка лека вечер СУЕТНОС Декоративни дървени конструкций Spirit of Burgas Заслон в местност Живия огън лека вечер Фонтаните на Град Монтата-BG
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development